HomeOver FenedexNieuwscentrumPersberichtenZojuist verschenen: Incoterminologie 2010, Handboek voor het gebruik van de Incoterms

Zojuist verschenen: Incoterminologie 2010, Handboek voor het gebruik van de Incoterms

Let op: opent in een nieuw venster E-mailadres

Den Haag - Internationaal zakendoen vraagt om duidelijke afspraken over waar de verantwoordelijkheid van de verkoper ophoudt en die van de koper begint. Daarvoor bestaan sinds 1936 de Incoterms® van de International Chamber of Commerce. Deze Incoterms zijn in het najaar van 2010 herzien.

Incoterms zijn een nauwkeurige beschrijving van de rechten en plichten van koper en verkoper. Per leveringsconditie is beschreven wat de rechten en plichten van koper en verkoper zijn bij het leveren van goederen.

In de praktijk blijkt dat veel bedrijven moeite hebben met het gebruik en de juiste interpretatie van de Incoterms. Daarom geven Fenedex en het vakblad Nieuwsblad Transport de praktische leidraad Incoterminologie 2010 uit. In dit handboek bundelt de auteur Piet Roos 25 jaar praktijkervaring met het gebruik van Incoterms. Hij licht elke term toe en lardeert ze met aansprekende voorbeelden uit het bedrijfsleven. De kennis in dit handboek is daarom zeer goed bruikbaar voor exporteurs, importeurs en logistiek dienstverleners en wordt door Fenedex vooral voor haar opleiding- en trainingsactiviteiten gebruikt.

Het Handboek Incoterminologie 2010 is verkrijgbaar via de boekhandel, via www.exportpublicaties.nl en via de webshop van Nieuwsblad Transport: www.ntpublishers.nl >webshop

Incoterminologie 2010, Handboek voor het gebruik van de Incoterms, Piet Roos, isbn 978-94-90415-04-4, 156 blz, € 24,50.
NIET VOOR PUBLICATIE

Een recensie-exemplaar en een afbeelding op hoge resolutie van het omslag zijn verkrijgbaar via uitgeverij NT Publishers: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , 010-2801071.

Auteur en export troubleshooter Piet Roos is beschikbaar voor een interview: 0165-316150, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 • Perscontact

  Arlette van der Vliet

  Tel: + 31 (0)79 346 73 46
  E-mail: a.van.der.vliet@evofenedex.nl

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45