HomeOver FenedexNieuwscentrumPersberichtenTurkije verhoogt heffingen Nederlandse bedrijven

Turkije verhoogt heffingen Nederlandse bedrijven

Let op: opent in een nieuw venster E-mailadres

Verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex willen dat de Europese Commissie Turkije laat stoppen met het opleggen van extra douaneheffingen aan Europese bedrijven. Handelaren en producenten betalen sinds dit jaar ineens heffingen op allerlei producten - met als gevolg tienduizenden euro's aan extra kosten.


EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de internationalelogistieke en handelsbelangen van het bedrijfsleven, ontvingen de afgelopen weken veel klachten van bedrijven. De European Shippers' Council (ESC), de Europese koepelorganisatie voor verladers, stuurde daarom een brief aan de Europese Commissie hierover.

 

Export
Dankzij het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Turkije brengen bedrijven in Nederland de meeste goederen in Turkije op de markt zonder hierover douanerechten te betalen. Om de Turkse economie te stimuleren, veranderde de Turkse overheid dit onlangs, wat de export van schoenen, kleding, chemicaliën, medicijnen en vleeswaren flink duurder maakte. EVO en Fenedex willen daarom dat de Commissie, die vooralsnog geen actie ondernam, Turkije de protectionistische heffingen terug laat draaien.

 

Om de totale omvang van het probleem in beeld te krijgen, roepen EVO en Fenedex bedrijven die last hebben van de Turkse maatregelen op om zich bij hente melden.

 • Perscontact

  Arlette van der Vliet

  Tel: + 31 (0)79 346 73 46
  E-mail: a.van.der.vliet@evofenedex.nl

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45