HomeOndersteuning en adviesAdvies op maatSparring

Sparren met collega-exporteurs

Wanneer u lid bent van Fenedex en u graag eens met andere leden ervaringen zou willen uitwisselen op een bepaald gebied, kunt u dit doorgeven aan uw accountmanager. Deze zal dan contact leggen met bedrijven in aanverwante branches en vragen of er interesse bestaat om een sparringssessie bij te wonen. De bedoeling is om een klankbordsituatie te creëren waarbij een ieder zijn kennis verrijkt.

Wanneer sparren?

Wanneer is sparren met collega-exporteurs een uitkomst?

 

Enkele voorbeelden uit het verleden:

 

 • Een bedrijf wil op strategisch niveau de mogelijkheden voor hun bedrijf op bepaalde nieuwe markten in kaart brengen, waarna zij een prioriteitskeuze kunnen aanbrengen. Tevens willen zij voor deze nieuwe markten een geschikte marktentree bepalen;
 • Een bedrijf wil het commerciële beleid voor de Aziatische markt verder aanscherpen. Ook wordt bekeken of het oprichten van eigen vestigingen een goede optie is;
 • Een bedrijf geeft aan dat de verkoop van een product niet goed loopt in een bepaald land. Men wil nu achterhalen wat hier de oorzaak van kan zijn en hoe zij dit in de toekomst kunnen verbeteren.
De probleemstelling van het bedrijf zal tijdens de sparringssessie bij het betreffende bedrijf in huis centraal worden gesteld. Ervaringsuitwisseling is hierbij leidend wat inhoudt dat er geen concreet advies zal worden gegeven na afloop van de sessie. Het bedrijf kan met behulp van de aangedragen ervaringen van de andere bedrijven beoordelen welke veranderingen het dient door te voeren.

Deze ledenbemiddeling verschilt van de ‘gewone’ ledenbemiddeling waarbij het mogelijk is contact te leggen met andere leden via de telefoon. Een sparringssessie omvat vaak meerdere facetten van export en daarom kan het belangrijk zijn met diverse leden tegelijkertijd te spreken. Ook wordt er voorafgaand en tijdens de sessie een actieve bijdrage van de vraagsteller verwacht. Men dient een probleemstelling te formuleren en een presentatie te geven omtrent het bedrijf, de probleemstelling, de exportontwikkeling in de afgelopen jaren, huidige exportaanpak, ambities etc.

Contact

Deze service wordt alleen aan leden aangeboden. Indien er bij u de behoefte bestaat om een sparringssessie bij u in huis te laten plaatsvinden, dan kunt u contact opnemen met uw accountmanager via tel. 070-3305680.

 

Kosten

Doordat iedere situatie een andere aanpak vereist variëren de prijzen die wij hanteren voor dergelijke sessies. Dit hangt af van de omvang van de sessie en het aantal deelnemers dat hierbij wordt betrokken. Nadat u uw aanvraag heeft neergelegd bij één van de accountmanagers zal een op uw situatie afgestemde offerte worden opgemaakt.

 • Contact Fenedex

  Signaalrood 60
  2718 SG Zoetermeer (Wijk18)

  Tel: +31 (0)79 346 73 46

  Routebeschrijving

 • Uw accountmanager

  Het Kennis- en Adviescentrum is op werkdagen bereikbaar van:
  08.30 tot 17.00 uur.

   

   

  1000 AA t/m 3199 ZZ
  Alice_accountmanager_thumbAlice Boonstoppel
  alice@fenedex.nl
  070-3305682

  3200 AA t/m 4299 ZZ
  finn 45Finn van Naamen
  finn@fenedex.nl
  070-3305688

   

  4300 AA t/m 6499 ZZ
  Yoan_accountmanager_thumbYoan Chung
  yoan@fenedex.nl
  070-3305683


  6500 AA t/m 9999 ZZ
  anne_accountmanager_thumbAnneke Huijbens
  anneke@fenedex.nl
  070-3305684


  De vragendesk van het Kennis- en Adviescentrum is een ledenservice. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45