Home

Rusland Desk

Let op: opent in een nieuw venster E-mailadres

rusland vlagDe export van Nederlandse producten naar Rusland is de afgelopen jaren flink toegenomen. De steeds rijker wordende Russen kopen meer producten uit ons land en die vraag groeit alleen maar.

Wilt u ook de kansen die Rusland biedt beter benutten? Dan is de Fenedex Rusland Desk graag uw partner.

De partners van de Rusland Desk bieden gezamenlijk een totaalpakket aan diensten, die bedrijven verder helpen op de Russische markt. De Rusland Desk ondersteunt bij strategiebepaling, het identificeren van marktkansen, partner search en bijvoorbeeld het oprichten van een eigen vestiging.

Tevens adviseren wij bij het oplossen van knelpunten in Rusland op het gebied van cultuur, douane, logistiek, juridische en fiscale, en financiële zaken.

 

 

button stel een vraag

 

 

Ons aanbod

WERVING & SELECTIE

Onze partner is gespecialiseerd in het selecteren van capabel en betrouwbaar lokaal personeel voor buitenlandse bedrijven die actief (willen) zijn in Rusland. Met een team bestaande uit lokale en internationale recruitment managers zijn zijtoegerust op een serieus selectieproces. Het persoonlijk interviewen van potentiële kandidaten in de vestigingen in Rusland vormt daarbij de sleutel tot het selecteren van de kandidaten die over de juiste mindset beschikken. De outsourcing en payrolling diensten, garanderen vervolgens dat er altijd een passende oplossing is voor iedere specifieke aanstelling.

 

LOGISTIEK

Onze logistieke partner van de Rusland Desk is met 4 vestigingen en ruim 300 medewerkers sterk vertegenwoordigd in Rusland.Zij bieden begeleiding en advies ten aanzien van:

 • Transport van en naar Rusland;

 • Logistiek management;

 • Complexe douaneactiviteiten inclusief DDP leveringen;

 • Certificering;

 • Import van goederen;

 • Opslag en voorraadbeheer.


 


     

PARTNER SEARCH

Wij kunnen een lijst met adressen van potentiële klanten en partners aanreiken. Op verzoek kunnen wij deze lijst voor u screenen aan de hand van een door u opgegeven partnerprofiel en dit terugbrengen naar een short list met de meest interessante bedrijven.


 

MARKTANALYSE

Uitgebreide analyse over de kansen en valkuilen in Rusland voor de internationale ondernemer. De meestvoorkomende onderzoeken zijn:

 • sectorstudies;

 • marktonderzoeken;

 • onderzoek naar regelgeving;

 • subsidies en incentives.

 

Voorbeeldcase:
U bent reeds actief op de Russische markt, maar dit zijn incidentele orders. Nu wilt u proactief de markt gaan bewerken met gerichte achtergrondstudies.

     

STRATEGIEBEPALING

Advisering bij het bepalen van de strategie en het uitvoeren daarvan. Wij brengen in kaart wat de mogelijkheden zijn voor de opzet van het verkoopproces, verkooporganisatie en structuur in Rusland, waaronder:

 • haalbaarheidsstudies

 • bepalen van marktentreestrategie

 • strategische (her)oriëntatie

 

Voorbeeldcase:
Is de Russische markt inderdaad interessant voor mijn producten en wat is de beste manier om mij producten af te zetten? Indien u nog in de oriënterende fase zit dan kunt u met onze adviseurs praten over de mogelijkheden. 

COMPANY SET-UP

Of u op zoek bent naar een bedrijfslocatie of een partner voor een joint-venture, de Fenedex Rusland Desk kent de juiste mensen en de juiste plek voor uw toekomstige vestiging in Rusland. Naast juridische advisering bieden wij ook ondersteuning bij uw bedrijfsvoering, te denken valt aan personeelszaken, interim management en (kwaliteits-)standaardisering.

 

Enkele voorbeelden:

 • het oprichten van een eigen verkoop-, distributie- of productievestiging (van het vinden van de juiste locatie tot en met het werven van het personeel);

 • het aankopen van een bestaand bedrijf (mergers & acquisition, van identificatie van bedrijven en due dilligence tot de operationele integratie);

 • juridische advisering bij het opstellen van contracten met partners, het oprichten van een joint venture of eigen vestiging

     

JURIDISCH ADVIES

Wanneer moet ik rekening houden met dwingende regels van Russisch recht? Welke bepalingen zijn nodig om mijn contract te optimaliseren? Hoe werkt het als mijn medewerkers naar Rusland moeten? In hoeverre moet ik mijn intellectuele eigendommen beschermen en hoe werkt dit?

Op al deze vragen kan onze partner een juridisch advies geven. Daarnaast kunt u terecht voor de volgende specialismen:

 • Corporate en commercieel recht;

 • Arbeidsrecht;

 • Intellectueel eigendomsrecht;

 • Bouwrecht;

 • Belastingrecht;

 • Arbitrage en procedures (ook incasso); en

 • Het opzetten van een lokale vestiging. 
 
Artikelen

 
Nieuws

 
Rapporten

 

 

2014 atradius rusland

Atradius – Economische en sectorvooruitzichten Rusland juli 2015

handboek rusland

Handboek Rusland - RVO.nl

 

 

 
Partners

 

ahlers-170


Ahlers

Ahlers is een Internationale logistieke specialist met eigen vesttigingen in Azië, het Midden-Oosten, Europa en Rusland/CIS-regio. Met 300 medewerkers verdeeld over 4 katoren bieden wij logistieke diensten zoals transport, supply chain oplossingen, douane inklaring en warehousing. Naast standaard logistieke diensten regelen we ook DDP leveringen voor garantie, monster en commerciële doeleinden. Tevens kunnen we zo nodig lokaal voorraad aanleggen van ingeklaarde goederen zodat deze direct beschikbaar zijn voor uw Russische klant. Ahlers staat klaar voor al uw vragen met betrekking tot logistiek, certificering en import van goederen in Rusland.

 

 

 gnius 170

 

G-Nius

G-Nius is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het selecteren van capabel en betrouwbaar lokaal personeel voor buitenlandse bedrijven die actief (willen) zijn in Rusland. Met een team bestaande uit lokale en internationale  recruitment managers zijn we toegerust op een serieus selectieproces . Ervaring , een open mind  en het toepassen van de juiste instrumenten spelen een belangrijke rol in dit  selectieproces . Het persoonlijk interviewen van potentiele kandidaten in onze vestigingen in Rusland vormt daarbij de sleutel tot het selecteren van de kandidaten die over de juiste mindset beschikken. Onze outsourcing en payrolling diensten, garanderen vervolgens dat er altijd een passende oplossing is voor iedere specifieke aanstelling.

 

 

 logo juralink 170

 

Juralink

Juralink is een Nederlands juridisch advieskantoor gespecialiseerd in Rusland. Wij hebben vestigingen in Moskou, St. Peterburg en Amsterdam.  Juralink adviseert ondernemers bij alle aspecten van het zakendoen in Rusland. Bijvoorbeeld bij het opstellen van goede commerciële contracten, oprichting van een locale (importerende) vestiging, registratie van intellectuele eigendomsrechten, arbeidsrechtelijke of belastingtechnische vragen. Maar wij bieden ook hulp bij incassoprocedures of bij de tenuitvoerlegging van Nederlandse vonnissen. Juralink bestaat al sinds 2001. We helpen u graag verder op weg naar succes in de Russische markt.

 

 

 

Logo Larive Int

 

 

 

Larive International

Larive is een ondernemend adviesbureau, dat de markten in Azië, Oost-Europa en Afrika als geen ander kent. Wij zetten onze kennis – al meer dan 30 jaar – in om uw onderneming te begeleiden bij het betreden ervan. Heeft u de ambitie om nieuwe markten te verkennen? Dankzij een netwerk van ca. 30 lokale kantoren is Larive in staat u lokale expertise en praktische assistentie te bieden, terwijl u altijd een Nederlands aanspreekpunt behoudt.

 

 

 

ICBC is de grootste commerciële bank in China en is tevens de grootste Chinese Bank in Nederland. Het distributienetwerk bestaat uit 16.227 binnenlandse kantoren, 203 kantoren wereldwijd en meer dan 1.562 correspondent banken wereldwijd.
 

 

 

Kijk voor actuele informatie over ingestelde handelsbelemmeringen n.a.v. de onrust in Oekraïne in ons dossier Rusland & Oekraïne.

 

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45