HomeOver FenedexNieuwscentrumPersberichtenPrinses Máxima Nederlands belangrijkste exportsymbool

Prinses Máxima Nederlands belangrijkste exportsymbool

Let op: opent in een nieuw venster E-mailadres

PERSBERICHT

 

Prinses Máxima Nederlands belangrijkste exportsymbool

 

Amsterdam, 29 maart 2011 – Nederlandse exporteurs vinden prinses Máxima het beste vrouwelijke exportsymbool van Nederland. De ega van prins Willem Alexander eindigt daarmee op de eerste plaats, vóór Neelie Kroes. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Trends in Export 2011’ van Atradius, wereldwijd marktleider in kredietverzekering, incasso en borgstelling, en Fenedex – de vereniging van het internationaal opererende bedrijfsleven. Dit onderzoek wordt donderdagmiddag 31 maart gepresenteerd.

Van de ruim 350 respondenten noemt eenderde Prinses Máxima als belangrijkste ambassadeur voor Nederlandse bedrijven die zakendoen met het buitenland. Bij het vorige Trends in Export-onderzoek van 2010 stond de prinses ook al in de Top 3 (plaats 2) van ‘meest vernieuwende exportsymbolen van Nederland’.

 

Eervolle tweede plaats

Eurocommissaris Neelie Kroes wordt door 26 procent van de ondervraagden als belangrijkste vrouwelijke boegbeeld voor de export genoemd. Op grote achterstand eindigen Doutzen Kroes (6%), Marlies Dekkers (6%), Annemarie van Gaal (6%), Linda de Mol (2%), en Nicolien Sauerbrei (2%). Ondervraagden konden ook zelf een vrouwelijke exportambassadeur opgeven. Daarbij werden ‘Frau Antje’ en Koningin Beatrix het meest genoemd.

Presentatie onderzoek

De uitgebreide uitkomsten van Trends in Export 2011 worden donderdag 31 maart gepresenteerd. Uit het onderzoek komen de exporttrends voor komend jaar naar voren. Daarnaast wordt dit jaar ook verder vooruitgekeken naar de ontwikkelingen van de export in 2020. Het is de dertiende keer dat Trends in Export door Atradius en Fenedex is uitgevoerd.

EINDE PERSBERICHT
Over Atradius
De Atradius Groep biedt wereldwijd tal van diensten op het gebied van kredietverzekering tot incasso en is via 160 kantoren aanwezig in 42 landen. Atradius heeft toegang tot kredietinformatie over 60 miljoen bedrijven wereldwijd en neemt dagelijks meer dan 20.000 kredietlimietbeslissingen. De producten van Atradius helpen bedrijven over de hele wereld om zich in te dekken tegen betalingsrisico’s die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet.

Over Fenedex
Fenedex is dé particuliere ledenorganisatie van en voor het internationaal opererende bedrijfsleven. Fenedex brengt die kennis en ervaring bij bedrijven binnen die hen in staat stelt zo succesvol mogelijk te ondernemen op buitenlandse markten. Fenedex werd in 1954 opgericht door een tiental exporteurs die onderling kennis en ervaring wilden uitwisselen met als doelstelling: bevordering van de kwaliteit van het exporteren en internationaliseren van het Nederlandse bedrijfsleven in het algemeen en die van de leden in het bijzonder. Inmiddels telt Fenedex circa 1350 leden en is daarmee de grootste onafhankelijke Nederlandse organisatie van exporterende en internationaliserende bedrijven.


Voor meer informatie:

Atradius
Corporate Communications & Marketing
Mariëlla Dalstra-van Emst
Tel. +31 (0)20 553 2394
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.atradius.nl

Fenedex
Arlette van der Vliet
Tel: +31 (0)70 330 5680
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.fenedex.nl
 • Perscontact

  Arlette van der Vliet

  Tel: + 31 (0)79 346 73 46
  E-mail: a.van.der.vliet@evofenedex.nl

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45