HomeFenedex NetwerkPartners

Onze partners

 

AWVN

awvn logo

Het internationaal ondernemen gaat vaak gepaard met internationaal werkgeven. Wanneer u exporteert naar het buitenland en er worden vervolgens werknemers voor korte of langere tijd internationaal uitgezonden dan wilt u ook dat goed verzorgen.
Daarom heeft Fenedex een partnerschap met AWVN gesloten. AWVN assisteert en adviseert bedrijven bij het internationaal in- en uitzenden op vijf terreinen; migratierecht, internationale sociale verzekeringen, internationaal arbeidsrecht, internationaal pensioen en internationaal fiscaal.

Meer informatie: www.awvn.nl

 

 

FME

fme logoFME is Nederlands grootste ondernemersorganisatie in de technologische industrie. FME vertegenwoordigt 2.600 lidbedrijven, met in totaal 275.000 werknemers en een omzet van 60 miljard euro. Waarvan meer dan 60% voortkomt uit directe export. FME is actief belangenbehartiger voor haar leden op nationaal en internationaal niveau, biedt dienstverlening aan individuele bedrijven en clusters van bedrijven, en ondersteuning aan 130 brancheorganisaties.

De afdeling Internationaal Ondernemen binnen FME staat voor specialistische kennis op het gebied van business development. De focus ligt op sectorale en marktgerichte exportactiviteiten. In het bijzonder gericht op de doelgroepen olie & gas, duurzame energietechnologie, medische technologie, infrastructuur & sport, hightech en uitbesteding.

Meer informatie: www.fme.nl/internationaal

 

 

Gateway to Germany

gatewaytogermany logoGateway to Germany helpt Nederlandse exporteurs om méér te bereiken op de Duitse markt. Wij begeleiden Nederlandse mkb-ondernemingen, die commerciële activiteiten in Duitsland willen opzetten of uitbreiden. Advisering op het gebied van exportstrategie, het zoeken naar handelsagenten / distributeurs, het aanwerven van Duits personeel en het begeleiden van bedrijfsovernames behoren tot de kerncompetenties van Gateway to Germany.

Juist om de commerciële kansen beter te benutten zijn Fenedex en Gateway to Germany een samenwerking aangegaan, die volledig gericht is op het verbeteren van de exportomzet in Duitsland. Wilt u meer weten over wat deze samenwerking voor u kan betekeken? Neem dan contact op met Fenedex.

Meer informatie: www.exportduitsland.nl

 

 

Globalplacement.com

globalplacement-logo

Globalplacement.com is opgericht in 2003 als een online bemiddelaar voor internationale stages, afstudeerstages en traineeships. De website is ontwikkeld met de Nederlandse succesformule van Stageplaza.nl en is het antwoord op de grote stijgende vraag naar internationale stagiaires en stageplaatsen.

De wereldeconomie breidt zich uit en nieuwe internationale markten zijn in opkomst. Zowel stagiaires als bedrijven krijgen steeds grotere internationale ambities. Internationale stagiaires brengen vele voordelen met zich mee: ze zijn ambitieus, avontuurlijk en multicultureel ingesteld. Bedrijven hebben baat bij (internationale) stagiaires, voor bijvoorbeeld onderzoek, klantcontact, social media en veel meer.

Met een studenten database van ruim 275.00 internationale studenten (en 200.000 Nederlandse studenten op Stageplaza.nl) kunnen we u voorzien van enthousiaste (internationale) stagiaires die aansluiten op uw wensen.

Meer informatie: www.globalplacement.com

Stagiairs zoeken: www.fenedex.nl/stagiairs-zoeken

 

 

Leap. The Innovation Agency

leapInnovatieadviesbureau Leap helpt u bij de optimale financiering van uw plannen voor internationaal ondernemen, product- en procesinnovatie, sociale innovatie en verduurzaming, waarbij de optimale inzet van publieke middelen (subsidies) centraal staat. Leap is gespecialiseerd in advisering van technologiebedrijven. Leap heeft specialisten op het gebied van het regionale, nationale en Europese stimuleringsbeleid die zorgen dat u alle fiscale en financiële ondersteuningsmogelijkheden benut bij het uitvoeren van uw plannen. Leap heeft tevens specialisten die de innovatiecapaciteit van uw onderneming optimaliseren door advisering over de innovatiestrategie en het innovatieproces.
Leap is een middelgroot adviesbureau gespecialiseerd in advisering van technologiebedrijven en heeft vestigingen in Nijmegen, Enschede en Den Haag.

Meer informatie: www.leap.nl

 

Koninklijke Metaalunie

metaalunie 200Koninklijke Metaalunie is de grootse Nederlandse ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De ruim 13.000 aangesloten leden bieden werk aan zo’n 150.000 werknemers en realiseren een gezamelijke omzet van ruim 22 miljard euro. Metaalunie richt haar activiteiten op metaalbedrijven tot ongeveer 100 werknemers in uiteenlopende sectoren als machine- en apparatenbouw, metaalwaren, meet- en regeltechniek, elektronica, engineering, las- en constructiewerk, gereedschappen, gietwerk, jachtbouw, verspaning, plaatbewerking, landbouwmechanisatie, revisie en onderhoud, en handel en service. De afdeling Internationaal Ondernemen binnen Koninklijke Metaalunie adviseert, met behulp van haar uitgebreide netwerk, op het gebied van export,  import of internationale samenwerking. Verder organiseren ze diverse exportondersteunende activiteiten als handelsmissies, beurscollectieven, workshops en informatiebijeenkomsten. Tevens kunnen bedrijven via Koninklijke Metaalunie deelnemen aan een exportcoachingstraject voor startende exporteurs met de Starters International Businessregeling.

Meer informatie: www.metaalunie.nl 

 

 

RVO.nl

rvo 160

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is dé overheidsorganisatie die ondernemers inspireert en ondersteunt bij het waarmaken van hun internationale ambities. Hierbij gaat het om het aanbieden van informatie, advies, financiering en netwerken. Zowel voor startende ondernemers, ondernemers die willen doorgroeien als de meer ervaren ondernemers biedt RVO.nl diverse producten, diensten en evenementen.

 

Denk aan:

 • Informatie over kansen, wet- en regelgeving en valkuilen.
 • Advies op maat over marktkansen voor uw bedrijf of product.
 • Contacten met instanties, netwerken en potentiële zakenpartners.
 • Financiële en projectmatige ondersteuning.
 • Deelname economische missies.

 

RVO.nl is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.


Meer informatie: www.rvo.nl

 

 

Port4Growth

logo_port4growth

Port4Growth is hét platform waar succesvolle groeiondernemers en gespecialiseerde dienstverleners elkaar zakelijk voordeel bieden. Port4Growth maakt groei, innovatie en succes zichtbaar en biedt de groeiondernemers zicht op nieuwe relaties, business en professionele ondersteuning.


Bijna iedere groeiondernemer kent het lonely-at-the-top gevoel en weet dat het ontmoeten van gelijkgestemden zeer inspirerend werkt: situaties zijn uniek, maar de groeiproblemen zijn veelal vergelijkbaar. Het leren van elkaar blijkt bovendien sterk bij te dragen aan het beter en sneller groeien.
De kernactiviteit van Port4Growth is daarom het bij elkaar brengen van groeiondernemers.

Meer informatie: www.port4growth.nl

 

 

Van Driel Fruijtier

logo_port4growth

Van Driel Fruijtier btw-specialisten is het grootste onafhankelijke btw-advieskantoor van Nederland. De ervaren specialisten helpen zowel commerciële als non-profit organisaties in het binnen en buitenland met alle vragen die zich kunnen voordoen betreffende btw, zowel nationaal als internationaal. Van Driel Fruijtier heeft met haar kenniswebsite BTW-PLAZA.nl een platform ontwikkeld waarmee ondernemingen zelf op een eenvoudige manier informatie kunnen opzoeken. Is de casus ingewikkeld of heeft de onderneming behoefte aan een persoonlijk advies dan kan er direct contact worden gelegd met een btw-specialist via telefoon of chat.

 

Juist omdat Fenedex-leden in het internationaal handelsverkeer frequent met specifieke btw-gevolgen van hun handelingen te maken krijgen en de Fenedex ook veel vragen krijgt over het onderwerp btw zijn Fenedex en Van Driel Fruijtier / BTW-PLAZA een samenwerking aangegaan die er op gericht is het Fenedex lid op een toegankelijke manier te voorzien van informatie en / of advies over btw.

 

Meer informatie: www.vatmanagement.eu / BTW-PLAZA.nl.

 

 

 

 • Contact Fenedex

  Signaalrood 60
  2718 SG Zoetermeer (Wijk18)

  Tel: +31 (0)79 346 73 46

  Routebeschrijving

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45