HomeOver FenedexNieuwscentrumPersberichtenJan Wijgerse, van Priva winnaar Exportmanager Award 2011

Jan Wijgerse, van Priva winnaar Exportmanager Award 2011

Let op: opent in een nieuw venster E-mailadres

Pagina 1 - Jan Wijgerse Exportmanager 2011

Jan Wijgerse van Priva is uitgeroepen tot winnaar van de Exportmanager Award 2011. Tijdens een zeer spannende finale liet hij Rick Boeijen, Xidoor B.V., Gerhard Dersjant, Movacolor B.V. en Crijn Sprinkhuizen, Sanyo E&E Europe B.V. achter zich.

 

De jury prees Jan voor de manier waarop hij Priva heeft geholpen zich te ontwikkelen tot internationale topspeler en de passie waarmee hij dit doet.

Jury voorzitter Jan Cramer, v/h Directeur Grolsch International maakte dinsdagavond in het ING House te Amsterdam de winnaar bekend. Tijdens de finaledag kregen de finalisten nog een laatste kans zich te presenteren aan jury en publiek.

 

Diashow impressie Exportmanager Award 2011

exportmanagerevent2011_0
exportmanagerevent2011_1
exportmanagerevent2011_10
exportmanagerevent2011_11
exportmanagerevent2011_12
exportmanagerevent2011_13
exportmanagerevent2011_14
exportmanagerevent2011_16
exportmanagerevent2011_2
exportmanagerevent2011_3
exportmanagerevent2011_4
exportmanagerevent2011_5
exportmanagerevent2011_6
exportmanagerevent2011_7
exportmanagerevent2011_8
exportmanagerevent2011_9
01/16 
start stop bwd fwd

Pagina 2 - Juryrapport

Uitgelaten en dankbaar
Jan Wijgerse reageert verheugd op zijn overwinning: "Het behalen van de titel Exportmanager van het jaar 2011 voelt geweldig. Ik heb vandaag mijn beleid kunnen toetsen aan dat van drie andere top exportmanagers en het is een grote eer dat de jury mij als winnaar heeft aangewezen. Zonder de steun van mijn collega's bij Priva was het nooit mogelijk geweest dit te realiseren. Ik wil ze dan ook van harte bedanken voor hun steun maar ook juist voor het stellen van kritische vragen deze afgelopen jaren.”

 

Juryrapport
Tijdens het voorlezen van het juryrapport liet de jury weten 'trots' te zijn op Jan Wijgerse. Zijn presentatie was helder en getuigde van veel enthousiasme. Met zijn beleid heeft hij structuur en richting gegeven aan de export van Priva. De introductie van het innovatieve 'stepping stone model' is een prachtig voorbeeld van internationale samenwerking, waarbij de voordelen voor partners en klanten overduidelijk zijn.

 

Priva
Priva is marktleider in klimaat- en procesbeheer in de tuinbouw en de gebouwenmarkt. In de tuinbouw stelt Priva ondernemers wereldwijd in staat om gezonde, kwalitatief hoogwaardige voeding en siergewassen te produceren uit volle grond of bedekte teelt. Hiervoor levert Priva oplossingen in de vorm van kennis en producten via een internationaal netwerk van Priva-dealers. Oplossingen die leiden tot een minimaal gebruik van schaarse natuurlijke hulpbronnen als energie en water. De inzet van Priva-producten wordt altijd afgestemd op de regionale omstandigheden. Het doel is om ondernemers een stap verder te helpen in de ontwikkeling van hun bedrijf.

Pagina 1 - Jan Wijgerse Exportmanager 2011
Pagina 3 - De Exportmanager Award

De Exportmanager Award
De Exportmanager Award is dit jaar voor de 5e maal door Fenedex en ExportSelect uitgereikt aan de beste Exportmanager van Nederland. Met deze verkiezing willen Fenedex en ExportSelect benadrukken dat door middel van een structurele aanpak van export nog meer successen op buitenlandse markten behaald kunnen worden. Daarbij willen deze organisaties de professie van exportmanager als inspiratiebron voor andere exportmanagers en exportmanagers in spé naar voren laten komen.

 

Dagjury
Jan Cramer, v/h Directeur Grolsch International, Lourens Beijer, Regional CEO Royal Boon Edam Group Holding B.V., Monique Ansink, Directeur Excellent Products en Bart Stelder, Commercieel Directeur Océ Dossier Flow vormden gezamelijk de dagjury en hadden de moeilijke taak om uit de 4 finalisten de beste exportmanager aan te wijzen.

 

Prijzen
De Award is een sculptuur: “Wervelende vooruitgang is vaak het gevolg van dynamisch optreden”, een uitspraak die de essentie van het vak ‘export’ goed weergeeft. Daarnaast ontving de winnaar uit handen van hoofdsponsor ING een cheque van €2500,-.

Pagina 2 - Juryrapport

 • Perscontact

  Arlette van der Vliet

  Tel: + 31 (0)79 346 73 46
  E-mail: a.van.der.vliet@evofenedex.nl

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45