HomeOver FenedexNieuwscentrumPersberichtenHeineken wint Frank Hauwert Trofee 2014

Heineken wint Frank Hauwert Trofee 2014

Let op: opent in een nieuw venster E-mailadres

Rotterdam 19 juni 2014 - De Customer Service afdeling Western Europe Export & Global Duty Free van Heineken Brouwerijen BV is tijdens het Exportbinnendienst Event onderscheiden met de Frank Hauwert Trofee 2014.

 

De customer service afdeling van Heineken heeft een duidelijk geformuleerd export beleid wat op papier staat, er is een bijbel met een export control framework en er is een continue wens om zich te verbeteren in de organisatie. Zowel in processen als in procedures en kennis. Het allerbelangrijkste is misschien wel de focus op de klant en het bezig zijn met het verbeteren van de klanttevredenheid. Dit wordt niet alleen regelmatig in customer surveys gemeten en gerapporteerd maar zit verweven in het DNA van de organisatie. Men vindt het een uitdaging om ook moeilijke problemen snel op te kunnen lossen en men heeft een mentality van bijna 24 uur beschikbaarheid als dat nodig is en de klant erom vraagt.
Bart Jan Koopman, Directeur Fenedex zegt, over de winnaar: “Hoewel export voor Heineken een enorme vanzelfsprekendheid is, heeft ook de afdeling de afgelopen periode vele organisatie- en structuur veranderingen meegemaakt. Om hier goed en sterker uit te komen moet de performance niet alleen excellent zijn maar moet er ook aan interne verkoop worden gedaan. Er wordt dus meegedacht met innovatie, en er wordt meebewogen met de nieuwe realiteiten van de eigen organisatie na bijvoorbeeld acquisities!”

 

 MG 0127 600

 

De Frank Hauwert Trofee
De Trofee is dit jaar voor de zevende maal toegekend en wordt jaarlijks uitgereikt door exportorganisatie Fenedex. Fenedex wil met deze verkiezing de belangrijke rol van de exportbinnendienst centraal stellen. De prijs is vernoemd naar initiatiefnemer en voormalig Fenedex directeur Frank Hauwert. Gedurende zijn lange en rijke dienstverband heeft hij zich onder andere altijd een warm pleitbezorger getoond van de verdere professionalisering en emancipatie van de exportbinnendienst.

 


 

 

Over Fenedex

Fenedex is het grootste exportnetwerk van Nederland. De vereniging is in 1954 door en voor het Nederlands internationaal opererende bedrijfsleven opgericht. Fenedex is onafhankelijk en ongesubsidieerd. De organisatie heeft tot doel de Nederlandse export en internationalisatie van het bedrijfsleven te stimuleren en te professionaliseren. Dit gebeurt door middel van kennis- en ervaringsuitwisseling, een uniek netwerk en een hoogwaardig dienstenpakket. Fenedex heeft ruim 1.200 leden en duizenden klanten die zij dagelijks verbindt, adviseert, opleidt en waarvan zij de belangen behartigt.

 • Perscontact

  Arlette van der Vliet

  Tel: + 31 (0)79 346 73 46
  E-mail: a.van.der.vliet@evofenedex.nl

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45