HomeOver FenedexNieuwscentrumPersberichtenFenedex opent Turkije Desk

Fenedex opent Turkije Desk

Let op: opent in een nieuw venster E-mailadres

De Turkse economie laat al enkele jaren indrukwekkende groeicijfers zien en geniet daarom toenemende belangstelling van Nederlandse bedrijven. Om in te spelen op deze toenemende interesse heeft Fenedex een Turkije Desk geopend. Dit doet zij samen met de Turkije experts van Mazars, Trade & Investment Center B.V., MEYS Emerging Markets Research en Pellicaan Advocaten.

 

Gezamenlijk bieden zij een totaalpakket aan diensten die bedrijven verder helpen op de Turkse markt. De Turkije Desk assisteert bij strategiebepaling, het identificeren van marktkansen, partner search en bijvoorbeeld het oprichten van een eigen vestiging. Tevens adviseert zij bij het oplossen van knelpunten in Turkije op het gebied van cultuur, douane, logistiek, juridische en fiscale, en financiële zaken.

 

Bart Jan Koopman, Directeur Fenedex zegt over dit partnerschap: “De verwachting is dat de Turkse markt de komende jaren steeds belangrijker zal worden voor Nederlandse exporteurs. Nu al exporteren wij voor zo’n drie miljard euro aan goederen en diensten naar Turkije. Door de krachten van onze organisaties te bundelen denken wij het Nederlands bedrijfsleven te kunnen bijstaan in hun pogingen deze soms nog moeilijke markt succesvol te betreden en te bewerken.”

 

Over de Partners

Mazars is een internationale organisatie van accountants, belastingadviseurs en management consultants. Die sinds enige jaren een eigen Turkey desk heeft voor deze specifieke doelgroep. Voor de Fenedex Turkije desk zullen zij hun uitgebreide expertise op het gebied van fiscale en financiële zaken inzetten en kan voor juridische zaken gebruik worden gemaakt van de deskundigheid van Pellicaan Advocaten.

 

Trade & Investment Center B.V. is een business development platform voor bedrijven, investeerders en overheidsinstanties die de Turkse markt willen betreden. Hun kennis zal worden ingezet voor strategische en commerciële marktbewerking maar ook voor advies op het gebied van douane en logistiek.

 

MEYS Emerging Markets Research verricht internationaal marktonderzoek voor kleine en grote ondernemingen die op zoek zijn naar nieuwe marktkansen in opkomende markten zoals Turkije en maakt hierbij gebruik van reeds aanwezige lokale netwerken.

 

Pellicaan Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor met een specialisatie op de gebieden arbeids- en ondernemingsrecht. Pellicaan Advocaten heeft een strategische alliantie met Mazars en is ook aangesloten bij de Turkish Desk van Mazars.

 • Perscontact

  Arlette van der Vliet

  Tel: + 31 (0)79 346 73 46
  E-mail: a.van.der.vliet@evofenedex.nl

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45