HomeOver FenedexNieuwscentrumPersberichtenExportsector toont kracht op Nationaal Export Event 2012

Exportsector toont kracht op Nationaal Export Event 2012

Let op: opent in een nieuw venster E-mailadres

Nationaal Export Event 2012:

 • Meer dan 300 exporteurs wisselen ervaringen uit
 • Minister Ploumen belooft verdere steun aan internationaal bedrijfsleven en vooral aan het MKB
 • Koppert Biological Systems wint DHL Export Trophy  
 • Peter Begemann, United Biscuits/Verkade winnaar Fenedex Exportmanager Award 2012

 

Breukelen, 29 november 2012: Export als motor van de Nederlandse economie stond centraal tijdens het Nationaal Export Event 2012 dat op 28 november gehouden werd op Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Met een krimpende economie is het benutten van exportpotentieel van cruciaal belang voor economisch herstel. Meer dan 300 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven kwamen op initiatief van DHL, ExportSelect, Fenedex en ING samen om hun visie op export uit te wisselen met ondermeer Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking die duidelijk haar steun toezegde aan de aanwezige exporteurs. Ook vielen er twee bedrijven in de prijzen: Koppert Biological Systems won de DHL Export Trophy 2012, Peter Begemann van United Biscuits/Verkade won de Exportmanager Award 2012.


Minister Ploumen deelde haar ervaringen van haar handelsreizen in Turkije en Brazilië. Zij wilde de aanwezige exporteurs duidelijk tonen dat ze graag wil helpen om de eerste stappen op nieuwe markten makkelijker te maken. “Ik ben er voor u. We helpen door contacten te leggen, op kansen te wijzen en een goed ondernemingsklimaat te bevorderen”. Daartoe komt er een fonds van 750 miljoen euro dat vooral Midden-en-Kleinbedrijf in Nederland gaat verbinden met het MKB in ontwikkelingslanden.
Juultje van der Wijk, Hoofd Trade Finance ING, peilde het aantal exportlanden waar de aanwezige ondernemers al zaken mee doen. Haar conclusie: “Het loont om verder te kijken dan je neus lang is. Exportkansen zijn er zeker”. Daarnaast deelde ze als handvat voor buitenlandse handel enkele inzichten uit de nieuwe ING International Trade Study “Developments in global trade 1997-2017”.
In verschillende workshops werden onderwerpen zo divers als virtueel samenwerken, onderhandelen met Chinezen en logistiek in het jaar 2050 aangesneden.


Koppert Biological Systems wint DHL Export Trophy

De DHL Export Trophy wordt uitgereikt aan een Nederlands MKB-bedrijf dat voorop loopt in export en innovaties. De jury bestaande uit EVD (Agentschap NL), Fenedex, ING en DHL Express koos unaniem voor Koppert Biological Systems. Het in Berkel en Roderijs gevestigde Koppert is internationaal marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Aan de prijs is naast een certificaat en een trofee een bedrijfsfilm verbonden die het unieke exportkarakter van Koppert Biological Systems in beeld brengt. De jury: “De winnaar bewijst al jaren een gedegen exportbeleid te voeren waarbij alle facetten van strategisch exportmanagement belicht worden. Tegen de economische ontwikkelingen in opende het dit jaar een vestiging in Griekenland en in groeimarkt Zuid-Afrika. Ook betrad het de Braziliaanse markt door de overname van Itafort Bioproduto. Een voorbeeld voor vele bedrijven in Nederland”. Paul Koppert van Koppert Biological Systems: “Deze prijs voelt als erkenning voor alle mensen in ons bedrijf”. De DHL Export Trophy is een jaarlijkse prijs die voor de eerste keer uitgereikt werd.   
Peter Begemann, United Biscuits International/Verkade winnaar Fenedex Exportmanager Award 2012


Peter Begemann van United Biscuits/Verkade is uitgeroepen tot winnaar van de Exportmanager Award 2012.

Tijdens een zeer spannende finale liet hij Peter Verhagen,  Sonneveld Group B.V. en Maurice de Vlieger, Thermobile Industries B.V., achter zich. Het succes van de drie kandidaten schuilt volgens juryvoorzitter Jan Cramer, voormalig directeur Grolsch International in duidelijke keuzes en in het lokaal en klantgericht opereren. Peter Begemann onderscheidde zich daarin net iets meer dan de anderen. Vooral zijn business cases over het Iberisch Schiereiland en Oost -Europa maakten indruk. “Groei in Europa is wel degelijk mogelijk”, aldus de juryvoorzitter. Peter over het winnen van de Award: “Ik heb geen woorden, de competitie was scherp. Wat ik wilde overbrengen is dat je wél succesvol kunt zijn in dit economisch klimaat door continue te innoveren”. Aan de prijs is een trofee verbonden en een cheque van € 2.500.  

 EINDE PERSBERICHT


Noot voor redactie:

 

DHL - Het logistieke bedrijf voor de hele wereld

DHL biedt klanten expertise in internationale express, lucht – en zeevracht, transport via de weg en het spoor, contractlogistiek en internationale postdiensten. Het wereldwijde netwerk omspant meer dan 220 landen met 275.000 medewerkers. Kwaliteit, service, en kennis van de lokale markt zijn gericht op het voorzien in behoeften in de gehele distributieketen. DHL neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door zich in te zetten voor klimaatbeheer, rampenbestrijding en onderwijs. DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL. De groep boekte in 2010 een omzet van meer dan 51 miljard euro.
Contactpersoon voor de media:
Frédérique Martin, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , +31 (0)6 53 597253


ING
ING is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse origine en levert diensten op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen die inspelen op de wensen van een brede klantengroep. Voortaan richten wij ons op onze positie als internationale retail-, direct- en zakenbank, terwijl we een optimale basis creëren voor een onafhankelijke toekomst van onze verzekeringsactiviteiten, inclusief vermogensbeheer.
ING heeft een internationaal netwerk van 4000 eigen bankfilialen in meer dan 40 landen. Met omvangrijke bankactiviteiten in de opkomende markten heeft ING diepgaande kennis over de kansen die deze landen bieden voor Nederlandse ondernemingen.
Contactpersoon voor de media:
Robert Gunther, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , tel: 06-50257879


ExportSelect
“ExportSelect is sterk gespecialiseerd in de werving en selectie voor export- en internationale (senior) managementfuncties. ExportSelect beschikt over één van de grootste netwerken met kandidaten met internationale ervaring, voldoende export en -talenkennis en altijd met goede branche- en landenervaring passend bij iedere search opdracht. Wij bemiddelen o.a. bij vacatures voor exportmanager, area manager of international sales manager. Voor meer informatie: www.exportselect.nl.”
Contactpersoon voor de media:
Raymond Smid, Managing partner, tel. 026 376 45 81

Fenedex
Fenedex is het grootste exportnetwerk van Nederland. De vereniging is in 1954 door en voor het Nederlands internationaal opererende bedrijfsleven opgericht. Fenedex is onafhankelijk en ongesubsidieerd. De organisatie heeft tot doel de Nederlandse export en internationalisatie van het bedrijfsleven te stimuleren en te professionaliseren. Dit gebeurt door middel van kennis- en ervaringsuitwisseling, een uniek netwerk en een hoogwaardig dienstenpakket.
Fenedex heeft ruim 1100 leden en duizenden klanten die zij dagelijks verbindt, adviseert, opleidt en waarvan zij de belangen behartigt. Kortom een brancheoverschrijdende partner voor expansie in het buitenland.
Contactpersoon voor de media:
Arlette van der Vliet, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , tel. 06-419 30 129

 • Perscontact

  Arlette van der Vliet

  Tel: + 31 (0)79 346 73 46
  E-mail: a.van.der.vliet@evofenedex.nl

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45