HomeNieuws

Nieuws

18 mei 2017

Lokale verzekeringsplicht en de Sellers’ Interestverzekering

Bij de Incoterms CIF en CIP dient de verkoper ten behoeve van de koper een transportverzekering af te sluiten. Er zijn landen, waar het wettelijk niet is toegestaan buiten het eigen land een transportverzekering af te sluiten. Alleen ingezetenen mogen dat doen, bij lokale maatschappijen.

Lees meer...

17 mei 2017 - evo.nl

Beperkte rol parlementen bij brede handelsakkoorden

De Europese Unie heeft voor het afsluiten van brede handelsakkoorden geen toestemming nodig van nationale en regionale parlementen in de lidstaten. Dit volgt uit een langverwachte uitspraak van het Hof van Justitie in Luxemburg over het in 2013 ondertekende EU-Singapore handelsverdrag, dat nog steeds wacht op invoering. evofenedex verwelkomt de uitspraak maar benadrukt het belang van op handel gerichte akkoorden, aangezien verbreding van handelsakkoorden kan leiden tot vertraagde of zelfs het niet kunnen afsluiten van handelsakkoorden.

Bron...

17 mei 2017 - evo.nl

Mededingsautoriteit vraagt aandacht voor concurrentieregels bij bedrijven in havens

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft meer dan 3.500 Rotterdamse en Amsterdamse onderneming actief in en om de havens geïnformeerd over eerlijke concurrentieregels. Daarnaast heeft de ACM gewezen op het bestaan van een “Karteltest Havens” waar ondernemers anoniem kunnen nagaan welke risico’s er voor hun onderneming zijn op overtreding van de concurrentieregels.

Bron...

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45