HomeOndersteuning en adviesChina Desk

China Desk

Let op: opent in een nieuw venster E-mailadres

china vlagChina is vooralsnog een van de snelst groeiende economieën in de wereld. Veel bedrijven weten dat er potentie ligt in dit land. De omvang van onze export naar China is echter nog beperkt, slechts 1,5% van onze totale uitvoer gaat richting China (CBS 2010). Wilt u ook de kansen die China biedt beter benutten? Dan is de Fenedex China Desk graag uw partner.

 

Voor onder meer het bepalen van strategie, uitvoeren van marktonderzoeken en oprichten van eigen vestigingen, biedt de Fenedex China Desk een oplossing. Samen met onze partners ondersteunen wij uw plannen en activiteiten in China. Tevens adviseren wij bij het oplossen van knelpunten in China op het gebied van cultuur, douane, logistiek, juridische en fiscale, en financiële zaken.

 

button stel een vraag

 

 

Ons aanbod

COMPANY SET-UP

Of u op zoek bent naar een bedrijfslocatie of een partner voor een joint-venture, de Fenedex China Desk kent de juiste mensen en de juiste plek voor uw toekomstige vestiging in China. Naast juridische advisering bieden wij ook ondersteuning bij uw bedrijfsvoering, te denken valt aan personeelszaken, interim management en (kwaliteits)standaardisering.

 

Enkele voorbeelden:

 • het oprichten van een eigen verkoop-, distributie- of productievestiging (van het vinden van de juiste locatie tot en met het werven van het personeel);
 • het aankopen van een bestaand bedrijf (mergers & acquisition, van identificatie van bedrijven en due dilligence tot de operationele integratie);
 • juridische advisering bij het opstellen van contracten met partners, het oprichten van een joint venture of eigen vestiging
 

JURIDISCH ADVIES

Loopt u bij contractsonderhandelingen tegen bepaalde zaken aan? Met welke bepalingen moet u rekening houden in het contract. In hoeverre moet ik mijn intellectuele eigendommen beschermen en hoe gaat dit.

Op al deze vragen kan onze partner een juridisch advies geven.

 

Daarnaast kunt u terecht voor de volgende specialismen:

 • Corporate and commercieel recht;
 • Arbeidsrecht;
 • Arbitrage en geschillenrecht;
 • Intellectueel eigendomsrecht;
 • Immigratie;
 • Vastgoed;
 • Regel -en wetgeving;
 • Belastingrecht;
 • Finance.

 


     

MARKTANALYSE

Uitgebreide analyse over de kansen en valkuilen in China voor de internationale ondernemer.

 

De meestvoorkomende onderzoeken zijn:

 • sectorstudies;
 • marktonderzoeken;
 • onderzoek naar regelgeving;
 • subsidies en incentives.

 

Voorbeeldcase:
U bent reeds actief op de Chinese markt, maar dit zijn incidentele orders. Nu wilt u pro-actief de markt gaan bewerken met gerichte achtergrondstudies.

 

OPERATIONAL MANAGEMENT

Wij bieden praktische oplossingen op het gebied van operational management waardoor u zich alleen bezig houdt met uw core business.

 

Wij ondersteunen op het vlak van:

 • werving & selectie;
 • office sharing;
 • logistiek management: inklaring service, opslag en voorraadbeheer;
 • financieel management: facturatie, budget planning & credit control.

 

Voorbeeldcase:

U overweegt de klanten rechtstreeks te benaderen met lokale mensen met lokale support. Hoe stel ik een professioneel team samen? Waar kan ik kantoorruimte huren? Waar moet ik rekening houden met logistieke processen? Moet ik facturen opmaken met de Chinese btw?

     

PARTNER SEARCH

Wij kunnen een lijst met adressen van potentiële klanten en partners aanreiken. Op verzoek kunnen wij deze lijst voor u screenen aan de hand van een door u opgegeven partnerprofiel en dit terugbrengen naar een short list met de meest interessante bedrijven.

 

STRATEGIEBEPALING

Advisering bij het bepalen van de strategie en het uitvoeren daarvan. Wij brengen in kaart wat de mogelijkheden zijn voor de opzet van het verkoopproces, verkooporganisatie en structuur in China, waaronder:

 • haalbaarheidsstudies
 • bepalen van marktentreestrategie
 • strategische (her)orientatie

 

Voorbeeldcase:
Is de Chinese markt inderdaad interessant voor mijn producten en wat is de beste manier om mij producten af te zetten? Indien u nog in de orienterende fase zit dan kunt u met onze adviseurs praten over de mogelijkheden.

 
Artikelen

 
Nieuws

27 juni 2017 - evo.nl

“Positief dat EU toenemend protectionisme wil aanpakken”

De EU wil de wereldwijde ‘plaag van protectionisme’ een halt toeroepen. Dit stelde EU-commissaris voor Handel Cecilia Malmström gisteren als reactie op het rapport ‘Trade and Investment Barriers’.

Bron...

5 april 2017 - nl2.mofcom.gov.cn

China - Netherlands Economic Cooperation Forum

China’s economy has been developing rapidly, and an increasingly number of Chinese businesses are looking for opportunities to cooperate with companies abroad.

On April 21, the first “China - Netherlands Economic Cooperation Forum” will be held at the Embassy of the People’s Republic of China in the Kingdom of the Netherlands (Willem Lodewijklaan 10, 2517 JT The Hague, The Netherlands). During the forum, you shall be provided with information on business opportunities in bilateral cooperation, meet 50 well-established Chinese companies, and have a chance to hold in-depths discussions with your potential partner from China.

Bron...

9 maart 2017

Chinezen importeren steeds meer uit Nederland

China importeert steeds meer goederen en diensten vanuit Nederland. Vorig jaar ging het om een bedrag van 8,5 miljard euro, ruim twee keer zoveel vergeleken met 2008. Dat blijkt uit dinsdag verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees meer...

28 februari 2017 - china.nlambassade.org

Mogelijkheden en kansen voor Nederlandse bedrijven in China

Het aantal Nederlandse vertegenwoordigingen in China is de afgelopen jaren flink uitgebreid. De Volksrepubliek China was in 2015 de op vijf na grootste handelspartner van Nederland en na de Verenigde Staten de tweede handelspartner buiten de Europese Unie.

Bron...

10 februari 2017 - telegraaf.nl

Handel van China neemt fors toe

De internationale handel van China is in de eerste maand van 2017 sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de Chinese overheid vrijdag heeft gepubliceerd.

Bron...

 
Partners

 

abc-logoAsian Business Consultancy

Asian Businesses Consultancy staat onder leiding van de heer Henny Jenner. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring opgebouwd op het gebied van opzetten van vestigingen, aangaan van samenwerkingsvormen met Chinese ondernemingen en ondersteunt verder in:

 • Human resources
 • Company start-up
 • Sourcing
 • ISO Certificering

 HIL logo

 

 

HIL International lawyers & advisers

HIL, actief in China sinds de oprichting van het kantoor in 1997, is het eerste Nederlandse advocatenkantoor met een officiële locale vestiging. Eind 2004 werd daartoe een licentie van het Chinese ministerie van justitie verkregen. HIL houdt kantoor in het financiele hart van Shanghai en heeft een team bestaande uit internationale en Chinese juristen. HIL onderhoudt tevens nauwe contacten met toonaangevende Chinese advocatenkantoren.

 

 icbc

 

ICBC

ICBC is de grootste bank ter wereld en is tevens de grootste Chinese Bank in Nederland. Het distributienetwerk bestaat uit 17.225 binnenlandse kantoren, 388 kantoren wereldwijd en meer dan 1.661 correspondent banken wereldwijd. Binnen de China Desk informeert en adviseert ICBC over betalings- en cashmangement maar ook  financieringsmogelijkheden voor export- en investeringsdoeleinden.

 

 

Logo Larive Int

 

 

 

Larive International

Larive is een ondernemend adviesbureau, dat de markten in Azie, Oost Europe en Afrika als geen ander kent. Wij zetten onze kennis – al meer dan30 jaar – in om uw onderneming te begeleiden bij het betreden ervan. Heeft u de ambitie om nieuwe markten te verkennen? Dankzij een netwerk van ca. 30 lokale kantoren is Larive in staat u lokale expertise en praktische assistentie te bieden, terwijl u altijd een Nederlands aanspreekpunt behoudt. In China hebben wij ruim 500 bedrijven ondersteund met onze expertise.

 

 

 logo PTL

 

 

PTL Group

PTL Group is een verkoop, distributie- en logistieke incubator voor MKB’ers die de Chinese markt (willen) betreden. PTL Group ondersteund als strategisch partner bij het aanleggen van de operationele infrastructuur door het aanbieden van tal van verschillende management services aan bedrijven die handelen in B2B hoogwaardige technologische producten.

Door middel van het Management-in-Trust business model, begeleidt PTL Group de onderneming door alle faseringen bij het betreden van een nieuwe markt, dit kan via de eigen entiteit en infrastructuur. Uw onderneming heeft dus NIET per definitie een juridische entiteit nodig om zaken te doen in China.

Op deze wijze heeft PTL Group in de afgelopen 15 jaar al meer dan 100 MKB’ers ondersteund bij de opzet en uitbreiding van hun onderneming in en naar China.

ICBC is de grootste commerciële bank in China en is tevens de grootste Chinese Bank in Nederland. Het distributienetwerk bestaat uit 16.227 binnenlandse kantoren, 203 kantoren wereldwijd en meer dan 1.562 correspondent banken wereldwijd.
 
Nuttige links

Ministry of Commerce People's Republic of China

China Daily - English newspaper

Zakendoen in China

Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisverwerving

EU SME Centre - Diagnostic Kit China

EUI: Retail in China 2013

Infographic China

 

 

 

 • China Desk contact

  Uw contactpersonen:

   

  Yoan_accountmanager_thumb Yoan Chung
  Coördinator China Desk
  Fenedex
     
  Henny Jenner ABC 45 Henny Jenner
  Eigenaar
  Asian Business Consultancy
     
  Arie Schreier PTL 45 Arie Schreier
  General Manager
  PTLGroup
     
  marc van der velden HIL 45 Marc van der Velden
  Attorney at law
  HIL International
     
  wouter van vliet Larive 45 Wouter van Vliet
  Partner
  Larive International
     
  Elmer Zwols ICBC 45 Elmer Zwols
  Associate
  ICBC


  button maakeenafspraak

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45