HomePublicaties en rapportenOnderzoeksrapportenAmbassadeprijs

Ambassadeprijs

De Fenedex/VNO-NCW ambassadeprijs (een bronzen plak plus oorkonde) is in 1983 ingesteld om meer aandacht te vragen voor het belang van het economisch werk op de diplomatieke posten, en om de waardering van dat werk tot uitdrukking te brengen.

Het aantal posten dat op deze gebieden heel goed werk levert groeit. Ter ondersteuning en stimulering van dit verbeterproces wordt tweejaarlijks onder de leden van Fenedex en VNO-NCW een enquête gehouden, met als doel te traceren welke post zich de afgelopen twee jaar naar de mening van het bedrijfsleven op grond van haar dienstverlening het best heeft gemanifesteerd.

Uit het laatste onderzoek blijkt dat de diplomatieke posten het meest gebruikt worden voor marktinformatie, informatie over wet- en regelgeving, handelsculturele informatie en adressen. Minder vaak vraagt het bedrijfsleven om hulp bij het oplossen van handelsgeschillen, beursdeelname en projecten en aanbestedingen.

De ambassadeprijs wordt vervolgens tijdens de Ambassadeursconferentie uitgereikt aan die diplomatieke posten die zich in de twee voorafgaande jaren het meest verdienstelijk hebben gemaakt voor onze export. Er is een prijs voor de beste grote diplomatieke post en de beste kleine diplomatieke post.

Nieuws

2 februari 2017

Bedrijfsleven prijst Nederlandse ambassades

Bedrijven in Nederland zijn zeer tevreden over de diensten van ambassades en consulaten. Dit blijkt uit onderzoek van ondernemersorganisaties evofenedex, VNO-NCW en MKB-Nederland. De best presterende ambassades staan in New Delhi (India) en Toronto (Canada) en winnen daarmee de Ambassadeprijs voor de beste grote en kleine post. De prijs werd vanmiddag overhandigd aan de winnende ambassadeurs door Steven Lak van evofenedex en Hans de Boer van VNO-NCW.

Lees meer...

25 november 2013 - ad.nl

Bezuinigingen op consulaten verzacht, minder posten dicht

Er wordt 20 miljoen minder bezuinigd op het postennetwerk van Buitenlandse Zaken. Daardoor kunnen de consulaten in München, Antwerpen, Milaan en Chicago openblijven en kan het netwerk in de opkomende markten worden versterkt.

Bron...

17 november 2013 - rijksoverheid.nl

Minister Ploumen opent Nederlands handelskantoor in Birma

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) heeft in Yangon een Nederlands handelskantoor geopend. Het is sinds vijftien jaar dat Nederland weer een officiële vertegenwoordiging in Birma heeft. 'Gezien de kansen en de uitdagingen die voor het Nederlands bedrijfsleven in Birma liggen moeten we als Nederland hier present zijn,' aldus Ploumen.

Bron...

 • Contact Fenedex

  Signaalrood 60
  2718 SG Zoetermeer (Wijk18)

  Tel: +31 (0)79 346 73 46

  Routebeschrijving

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45