HomeVoorlichtingsmiddag Risicovolle douanezaken

Voorlichtingsmiddag Risicovolle douanezaken

Als exporteur weet u als geen ander hoe lastig het kan zijn om de juiste goederencode voor uw product te vinden. Maar hoe handelt u als uw afnemer een andere goederencode van u verlangt. Kan en mag dit zomaar en wat kunnen de consequenties zijn.
Ook de vraag om een lagere douanewaarde op uw factuur te vermelden komt in de praktijk helaas nog erg veel voor. Wat is de reden dat dit gevraagd wordt en geeft u hier gevolg aan. Is dit een frauduleuze handeling?U wilt geen navordering van de BTW. Daarom is het voor u als exporteur erg belangrijk om aan te tonen dat uw goederen daadwerkelijk de Europese Unie hebben verlaten en dat dit ook wordt vastgelegd in uw exportadministratie. Hoe werkt dit in de praktijk.Deze inspirerende middag geeft u helderheid van zaken, inzicht in de ingewikkelde materie en steekhoudende argumenten voor een juiste handelswijze!

 

Resultaat
Inzicht krijgen in het belang van een juiste goederencode en een juiste douanewaarde, en u op de hoogte brengen van uw verantwoordelijkheden bij de uitvoer van goederen.

 

Doelgroep
Alle personen die direct betrokken zijn met het maken van uitvoeraangiften, (mede) verantwoordelijk zijn voor het douanebeleid en te maken hebben met de administratieve verplichtingen binnen een exporterende onderneming.

 

Organisator(en)
evofenedex

 

Cursusdata

Startdatum Duur Plaats Prijs    
14 december 2017 1 middag Utrecht Leden: €319,00
Niet leden: €399,00
Lid worden Inschrijven

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45