HomeAgendaTraining Export Control

Training Export Control

Het doel van deze training is om bedrijven op een praktische wijze inzicht te geven in de verplichtingen verbonden aan de in-, uit- en doorvoer van strategische goederen.
De Technologische Industrie produceert een veelheid aan hoogwaardige producten, waaronder (onderdelen van) zogenaamde strategische goederen. Onder strategische goederen vallen militair materieel en goederen voor tweeërlei gebruik, ook wel 'dual-use goederen' genoemd (zoals nachtkijkers, sensoren en elektronica).Bedrijven die deze goederen exporteren of doorvoeren, moeten voldoen aan strenge voorwaarden. Deze zijn gebaseerd op verschillende internationale overeenkomsten. Daarnaast wordt de export naar sommige landen beperkt door sancties, bijvoorbeeld t.a.v. Iran, Syrië en Sudan. De consequenties van het niet voldoen aan de regelgeving kunnen vergaande gevolgen hebben. Financieel, maar ook t.a.v. de bedrijfsreputatie. De wetgeving, controlelijsten en de vergunningaanvraag vormen een complex geheel, waarbij diverse instanties betrokken zijn.

 

Resultaat
Aan het einde van de dag heeft u voldoende handvatten om binnen de eigen organisatie aan de slag te gaan met het (verder)opzetten van (interne) procedures m.b.t. exportcontrole en sanctiebeleid.

 

Doelgroep
Personen die (mede) verantwoordelijk zijn voor het beleid /uitvoering van export controle, het classificeren van goederen en het opzetten van een export compliance systeem.

 

Cursusdata

Startdatum Duur Plaats Prijs    
06 juni 2017 1 dag Eindhoven Leden: €359,00
Niet leden: €449,00
Lid worden Inschrijven
16 november 2017 1 dag Nijkerk Leden: €359,00
Niet leden: €449,00
Lid worden Inschrijven

 • Contact Fenedex

  Signaalrood 60
  2718 SG Zoetermeer (Wijk18)

  Tel: +31 (0)79 346 73 46

  Routebeschrijving

 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45